Ja, Parkinson Café Alphen was weer beginnen !
We hadden onze Parkinson informatiemiddagen en onze gasten uiteraard erg gemist.
Maar op 28 juli om 14.00 uur hadden we de stoute schoenen weer aangetrokken om een Parkinson bijeenkomst te organiseren in Buurthuis Kerk en Zanen.
U leest het goed Buurthuis Kerk en Zanen i.p.v. Wijkcentrum, het is maar een naams- aanpassing. Nieuwe organisatie, andere naam, maar de gezelligheid is gebleven.
Het bestuur hield haar hart vast of de Corona-angst zich meester had gemaakt onder de bezoekers en we alleen met de vrijwilligers aanwezig zouden zijn.
Niets was minder waar, we telden zo’n 35 personen, of te wel een geweldige start !
Er werd een gezellige bijeenkomst gehouden koffie met gebak en met een gratis hapje en drankje en uiteraard hoorde daar muziek bij. (alles was gratis)
Wim heette alle gasten welkom en vertelde wat het bestuur en gastvrouwen in hun Corona-tijd waren doorgekomen.
- Geluidsinstallatie in het hele Centrum vernieuwd door het bestuur en Yank.
- Veel vergaderd via Zoom
- Bezoeker met raad en daad bij gestaan met vragen en/of doorverwijzingen naar artsen, verzekeringen en/of andere terzakekundige personen/instanties.
- Boekje geschreven “Wat is nu eigenlijk Parkinson”
Eerst interviewde Joost alle gasten hoe hun Corona-tijd er uit zag en hoe zij dit hadden verwerkt
Marga Geers deelde haar ervaring over “Centre for Human Drug Research (CHDR)” en legde uit wat de procedures waren.
Voor diegene die nog geen boekje “Wat is nu eigenlijk Parkinson” had, nam deze gretig in ontvangst.
Een kleine beschrijving van CHDR
CHDR staat voor Centre for Human Drug Research, oftewel centrum voor geneesmiddelenonderzoek op mensen. Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk. Ons streven is om de medische wetenschap in zijn geheel vooruit te helpen.
Al sinds 1987 voert CHDR in opdracht van diverse farmaceutische bedrijven medicijnonderzoeken uit die bijdragen tot nieuwe medische oplossingen. We bestuderen of een nieuw middel het beoogde effect heeft, hoe het zich gedraagt in het lichaam en eventuele bijwerkingen. Dit doen we met zowel gezonde vrijwilligers als patiënten. Pas na veelvuldig testen weten we zeker of een medicijn effectief en helemaal veilig is als we het op de markt brengen.
Het CHDR doet studies naar middelen in verschillende groepen mensen. Zoals gezonde vrijwilligers, mensen met parkinson, maar ook patiënten met dementie, spierziekten, pijn, huidziekten en psychiatrische ziekten zoals depressie.
Naast het onderzoek in samenwerking met farmaceutische bedrijven doet het CHDR ook zelf onderzoek. Dit onderzoek is typisch gericht op het vinden van nieuwe methodes om geneesmiddeleffecten goed te kunnen meten.
Wetenschappelijk onderzoek naar geneesmiddelen zorgt voor nieuwe medische oplossingen. Daarom zijn wij doorlopend op zoek naar proefpersonen. Geneesmiddelenonderzoek is een waardevolle besteding van je tijd. Je levert een bijdrage aan een gezondere toekomst en hebt tussen de onderzoeken door eindelijk eens wat tijd voor jezelf. Bijvoorbeeld om een goed boek te lezen of die ene Netflix serie te bingen. Bovendien ontvang je ook nog eens een mooie vergoeding.
In ons onderzoekscentrum hebben we veel aandacht voor jouw comfort en veiligheid. Dat doen wij altijd al en in de huidige omstandigheden helemaal.
Het CHDR voert onderzoeken uit met zowel gezonde vrijwilligers als patiënten. Op deze pagina vind je de actuele lijst met details over alle beschikbare onderzoeken. Kijk eens rustig rond en vind het onderzoek dat bij jou past.
Hoe verlopen het informatiegesprek en de medische keuring?
-
Het informatiegesprek wordt met de afspraak voor de medische keuring samengevoegd.
-
Bij binnenkomst stellen we u enkele vragen m.b.t. uw gezondheid, krijgt u een mondkapje en wordt u verzocht uw handen te desinfecteren.
-
Voor de medische keuring verzoeken we u te kijken naar een informatiefilm op een (gedesinfecteerde) iPad met nieuwe oordopjes voor het geluid (de oordopjes mag u na gebruik mee naar huis nemen).
-
Na de informatiefilm is er gelegenheid voor het stellen van vragen en kan, als u wilt deelnemen aan het onderzoek, het toestemmingsformulier worden getekend.
-
Gedurende de medische keuring beschermen we u en onszelf, door zelf ook handschoenen en een mondkapje te dragen.
-
Na elk gebruik van een keuringsruimte wordt deze grondig gedesinfecteerd.
Hoe verloopt deelname aan een onderzoek?
-
In het gebouw vragen we u een mondkapje te dragen, behalve als u voor langere tijd bij het CHDR bent en een negatieve coronatest hebt.
-
Bij een deel van de bezoeken aan de onderzoeksinstelling word je getest op het coronavirus. Bij de keuring is dit niet nodig. Bij een verblijf met overnachting wordt deze test een en twee dagen later herhaald.
-
De ontvangstruimten van het CHDR zijn volledig ingericht op het houden van anderhalve meter afstand. U komt het CHDR via de hoofdingang binnen, waar u zich meldt bij de receptie. In gedeeltes van het gebouw geldt éénrichtingsverkeer. De medewerker achter de balie wijst u in de juiste richting. We vragen u vriendelijk zoveel mogelijk gebruik te maken van de trap. In de lift mag slechts 1 persoon tegelijk.
-
Waar het voor ons personeel niet mogelijk is om de anderhalve meter afstand aan te houden (bijvoorbeeld bij een bloedafname), gebruiken zij persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes, handschoenen en beschermende brillen. Ook kan het zijn dat we u vragen een mondkapje en/of handschoenen te dragen.
-
In de onderzoeksruimten hoeven geteste deelnemers geen 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren.
-
Door al deze maatregelen houden we de kans op besmetting van het coronavirus zo klein mogelijk.
Mocht u vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande informatie, dan beantwoorden wij die graag.
Hopelijk zien wij u binnenkort bij het CHDR!